Aangenaam kennis te maken.

Over ons

Jarenlange ervaring

Historie van ons kantoor

Wester en van Dijck is een accountantskantoor voor het midden- en kleinbedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot in de dertiger jaren van de vorige eeuw.

De heer J.H. Raeven, een teruggekeerde landmeter uit Soerabaja, Indonesië, begon in Roermond een kantoor voor administratieve dienstverlening. Hij deed aan zaakwaarneming, verzorgde  hypothecaire aktes en andere vastgoed diensten verzorgde boekhoudingen en belastingaangiftes. Wim Wester, zijn assistent,  nam in de vijftiger jaren  zijn werkzaamheden over  en bediende de regionale markt met diverse financiële diensten. Na een samenwerking van enkele jaren namen Rene en Nel van Dijck de praktijk  over en werd deze samengevoegd met hun kantoor in Grathem, 12 kilometer van Roermond, in een nieuw kantoor/woonpand.

feature3-free-img.png
Wester & van Dijck is uw vertrouwde raadgever bij fiscaal en bedrijfseconomisch advies.

Wij gaan door waar anderen opgeven

Als registeraccountants  beschikken wij over een breed scala aan deskundigheid op financieel gebied.

Ook hebben we fiscale expertise in huis, opgedaan bij het werk als belastingaccountant en belastinginspecteur.

SRA gecertificeerd

Wester van Dijck is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Accountants (NBA), voorheen NIVRA, en bij de Samenwerkende Registeraccountants en Accountant Administratieconsulenten, de SRA.

De SRA is een samenwerkingsverband van 370 accountantskantoren in Nederland waar meer dan 10.000 personen werkzaam zijn. De leden hebben met elkaar standaarden afgesproken over de kwaliteit van hun werkzaamheden.  De Commissie KwaliteitsToetsing van het SRA voert op locatie onderzoeken uit bij haar leden om te waarborgen dat deze steeds blijven werken volgens de  hoge standaarden van de SRA.

De SRA behartigt ook de belangen van haar leden en houdt op een voorkomende wijze rekening met de wensen van de gebruikers van het werk van de accountant. Daardoor is de SRA een serieuze partij die mede richting geeft aan het accountantsberoep, zelfs tot in het Binnenhof.

Bedrijven in problemen

Wester & van Dijck heeft een staat van dienst opgebouwd bij het afwikkelen van faillissementen en bedrijfssaneringen. Vanwege zijn achtergrond als voormalig rijksaccountant en inspecteur bij de belastingdienst werd Rene van Dijck door de rechtbank te Roermond diverse malen benoemd tot medecurator in complexe faillissementen.

Ook heeft hij diverse curatoren als deskundige terzijde gestaan.  Deze expertise in combinatie met een jarenlange ervaring als openbaar accountant zorgt er voor dat wij met bedrijven in problemen maatwerk kunnen ontwikkelen als het gaat om overlevingsscenario’s.

Scroll naar top